Ок, 50-те и 60-те години на миналия век се завръщат с пълна сила в дизайна на мебели днес! Сканди-шик стилът и тоталната истерия по него, ни накара да обърнем поглед към миналото.

Дизайнът на мебели от средата на миналия век, се характеризира с изчистени форми и естествени материали, което е и една от характеристиките на стила Нордик.

Завръщат се някои класически мебели от епохата с тотално нов интериорен прочит и ни харесва!

Изчистеният дизайн, им придава характерна строгост и специфично излъчване. Жълтият диван, от средата на века не е лек и компактен, той е мек, обемен и удобен. Със сигурност притежава характер.

Класическата, правоъгълна маса с крачета, е нещо което много от нас помнят във всекидневната.

Телевизорите със сигурност са изглеждали различно през 1950-та, същинска мебел сами по себе си. Благодарение на технологиите, вашият флат скрийн, може да украси този страхотен скрин- мебел вдъхновена от средата на миналия век!

Мебелите родени през 50-те, често влизат в комбинации и комплекти. Една емблематична мебел е, така нареченият стол „лебед“. В момента, можете да се насладите на съвременната му реплика.

Друга емблема на мебелите от 50-те е столът „яйце“! Той направо не се нуждае от презентация!

Помощните масички и нощните шкафчета са друг специфичен елемент от интериорния дизайн през 50-те. Дървени, едноцветни и мега семпли, те отлично отразяват съвременният дизайнерски поглед!

Мебелите в трапезарията на 50-те са, кръгла или елипсовидна маса и столове с характерен „ръбат“ или супер овален дизайн.

Спалнята е в дърво и мебелите в нея са с релефна повърхност. Шкафове за дрехи, нощни шкафчета и интригуващи дръжки като акцент.

Домашният офис в стил 50-те, има поне една мултифункционална мебел. Обикновено това е бюрото, което има ниши, шкафчета и дори тайници.

Съвременните дизайнери, намират вдъхновение в дизайна на мебели от средата на миналия век и връщат някои наистина прелестни елементи в интериора на дома!

Източник:http://www.home-designing.com/buy-mid-century-modern-furniture-for-sale-online

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.