Всички ние има безброй кухненски принадлежности, които биват пукнати, счупени или просто са прекалено остарели за ползване. Не е нужно, обаче, да ги хвърляме, тъй като редовете по-долу дават интересни идея за повторното им използване и преправянето им в съвсем различни удобства за дома и градината.
1. Използвайте старите тенджери в градината
Декорирайте големия сандък с всевъзможни билки с капаците от старите тенджери; може да ги боядисате в разноцветни нюанси за по-голям колорит!

Тенджери в градината
Тенджери в градината

2. Старите прибори
Използвайте старите лъжици, вилици и чарпаци за направата на уникален полилей; закрепете ги върху металната основа на полилея и така ще имате прекрасен тематичен елемент за кухнята или градината.

Старите прибори

3. Чайници и лейки
Старите чайници и лейки могат да полсужат за направата на уникална система за напояване; може да разположите лейките по стъпалата, водещи надолу към градината и когато пуснете маркуча да тече в най-горната от тях, водата, по много ефектен начин, ще се спусне до самата зеленчукова градина. Понеже чайниците са по-леки, тях можете да закрепите на метални жици и да създадете въздушна напоителна система за растенията на верандата или в градината.

Чайници и лейки

4. Непотребни рендета
За веселите игри на децата си в градината можете да създадете доста удобства; едно от тях е направата на стационарни моливници или места за събиране на дребни играчки. За целта можете да използвате голямо ренде, обърнете го и запушете дъното му, прикрепете го към оградата и ще получите прекрасни „джобове” за събиране на ценните играчки на децата, които те имат склонност, тъй често да губят.

Непотребни рендета
Непотребни рендета

5. Старите точилки
От старите точилки можете да изработите прекрасни закачалки както за антрето, така и за верандата. Разрежете една точилка на две части, боядисайте дръжките с разноцветни бои, закрепете така получените части на дървена основа, която можете да поставите там къде е необходимо да окачате дрехи или градински принадлежности.

Старите точилки
Старите точилки


Източник: http://www.architecturendesign.net/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.