Едно от най-големите предизвикателства когато подреждаме дома си е организирането на места за съхранение. Имате различни стаи, с всякакви неща, на които трябва да се намери място и междувременно, се стараете накрая стаята да изглежда добре. Днес ще споделим с вас оригинални идеи за съхранение- от креативни контейнери до умни решения като куки и релси за окачване в шкафовете. Нужни ви е само малко вдъхновение да за да направите дома си по-удобен и подреден. Надяваме се, че ще го намерите тук!

Въртящи се маси/плоскости из цялата къща ( Lazy Susans)

0.1
Предимството на въртящите се маси е, че те заемат толкова пространство, колкото обикновената мебел за съхранение, но осигуряват лесен достъп до трудни за достигане места. На пример, вместо да ровите из шкафа в банята и да ви е трудно да видите какво има отзад, с въртяща се плоскост само завъртате и взимате каквото ви е нужно.
Други места, където могат да се инсталират въртящи се плоскости са:
ъглови шкафове в кухнята
въртящи се плоскости на няколко нива могат да се сложат в банята или спалнята.
дори може да си направите сами чудесна мебел с въртящи се плоскости където да слагате обувките си
Мебели за съхранение като украса
Добре изглеждащи контейнери за съхранение могат да бъдат оставени отвън, на пода, на шкафове или на плотове. Те допълват декора и стила на стаята.
Най-добре се откажете от пластмасовите кутии/контейнери и се спрете на някой от следните варианти:
– плетени кошници и подноси
– метални панери
– красиви стъклени буркани
– емайлирани контейнери
– метални кофи
– кожени подноси
– винтидж сандъци или ракли
– артистични кутии
дори можете да намерите приложение на клетки за птици
Можете да съхранявате най-различни неща във Винтидж стъклени бутилки. Заменете оригиналните пластмасови опаковки на течния сапун и верото, с красиви стъклени бутилки. Отстранявайки грозните пластмасови опаковки, ще направите кухнята по-красива и стилна. Можете да направите същото в банята с душ-гела, шампоана, лосиона и друга течна козметика.

Отворени кутии закачени на стената служат както за декорация, така и за съхранение на различни неща. Приложете тази идея в банята, като я комбинирате с огледало. Или пък в коридора, където можете да слагате пощата и ключовете.

Организационните табла са чудесна идея за съхранение. не само можете да закачате нещата като използвате само карфици или габърчета, но можете и да сложите летвички на дъската и да направите импровизирани рафтове. Боядисайте я в подходящ цвят и тя ще се превърне в прекрасна украса на дома ви.

Лесен начин да се справим с бъркотията
Много простичко решение за съхранение на вещи, което бихте искали да имате на различни места в дома си са купи или подноси за дреболии. Огледайте дома си къде се събират най-много дребни неща и става хаос и поставете там въпросните купи за дреболии. Обикновено това е коридора, всекидневната и кухнята. Така ще слагате на едно място всички онези малки неща, които не сте решили къде да държите или просто трябва да прегледате и изхвърлите някой ден!

Хитри направи си сам идеи за съхранение
Ето няколко гениални и лесни за изпълнение идеи:
– Закачете от вътрешната страна на кухненските шкафове закачалки или друг вид поставки, дори офис органайзер може да използвате. Вътре слагайте дъските за рязане, алуминиево и опаковащо фолио или каквото друго решите.
– Окачете релса, също като тези за хавлии за баня, на стената или от вътрешната страна на кухненските шкафове. На нея може да стои кухненската хартия.
– Не забравяйте за вътрешната страна на вратите, дори и на тази на килера. Вратовръзки, шалове, колани могат да стоят закачени на куки на вратата. В банята това ще са кърпите. В коридора няма да изглежда толкова добре, но в килера закачете ръчно направени органайзери на вратата, в които да държите обувки или домашни пантофи.
– Инсталирайте в шкафовете вертикални плоскости или тънки тръби, за да подреждате вертикално нещата. – – Така големия шкаф ще бъде по-организиран
– Рафтовете закачени на стената не заемат място на пода и са идеално решение за малка стая. Те създават създават впечатление за по-минималистичен стил и подреденост
– В гаража закачете греди или други плоскости за тавана. Както знаем, там пространството никога не стига и това е чудесен начин да спестим малко място. Сложете контейнери, кутии на гредите и в тях подредете инструментите, материали и всичко друго..
– Стълбата е лесен начин да добавим рустик нотка към интериора на стаята, а освен това, може да закачаме на нея различни неща. В спалнята за дрехи, във всекидневната за списания или одеалце, а в банята за хавлии.
– Ако харесвате винтидж или хипи стил, сложете голяма покривка стигаща до земята,на масата за кафе. Ето едно скрито местенце, където да държите книги или кутии с вещи.
– Гениална идея е да сложите двойна релса в банята. На едната ще е окачена завесата за баня, а другата ще използвате за кърпи. Те ще са защитени от намокряне от завесата, а в същото време ще ви е по лесно да ги стигнете след като вземете душ.
– Време е да оползотворите странното място под стълбите. не го оставяйте празно, а го превърнете в място за съхранение на вещи.
– Ъглите на стаята често остават празни и неизползвани. Сложете рафтове или друга ъглова мебел там.
– Параваните са чудесно решение за разделяне на голямо помещение на две, както и да скриете зад тях неща, които не използвате често. Искате да си направите домашен салон за упражнения, домашен офис? Сложете параван или завеса за да отделите място. Друг начин е да използвате самите мебели като разделител. Голяма библиотека едновременно ще изпълнява главната си функция, но ще служи и за параван.

Вградени идеи за съхранение на вещи
Вградените мебели и пособия за съхранение са най-ефективни, когато става въпрос за пестене на място. Те се правят така, че да пасват точно на стаята. Не само по размери, но и по стил и дизайн. По този начин дори визуално заемат най-малко място.
Ето няколко предложения за вградени мебели. Повечето от тях се възползват от височината на стаята…
Нека шкафовете ви да са от пода до тавана
Сложете рафтове или шкафове над таблата на леглото, над казанчето в тоалетната.
Пространството под мивката често е загубено, освен ако не направим шкаф около тръбите.
Мебелите в кухнята и банята могат да имат още един шкаф инсталиран на-долу.

Допълнително пространство около къщата
Таванът е пространство, където може да се държат много неща. Същият е въпроса и с мазето. В гаража сложете рафтове до тавана, дори и да е висок, със стълба можете да достигате най-горните рафтове. А и най-добре на тях сложете нещата, които използвате най-малко.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.