Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Спираща дъха каменна мозайка, превръща естественото в изкуство

Когато говорим за изкуство, повечето хора са изградили собствена представа, кое дефинират като произведение на изкуството. От материалите до показването му пред публика.  Артистите, които ще ви представим днес творят в един доста древен сектор на човешкото изкуство. Те създават невероятна мозайка от камъни и преобръщат много от познатите ни идеи за дизайн.

Наоми Зетл и Андреас Кюнърт са артисти, които изработват зашеметяващи фасади, стени, облицовки на камини и много други елелменти, чрез прецизна и красива мозайка от камъни. В повечето случай произведенията им са доста масивни и могат да оставят зрителя безмълвен за известно време.

Събрали сме наколко техни творения, като тази голяма стена от мозайка пред която позират.

3D мозайката, която създават е изработена изключително прецизно и ако се вгледате от близо, ще забележите това, както и колко много каменен материал е необходим за изработката.

Работата с естествен материал, им дава възможност да го съчетават успешно с други натурални елементи, като дърво например. Тук виждаме една облицовка на стена около камина, където движението в мозайката е съвършено допълнено от дървената конструкция на хижата, в която се намира.

Каменната мозайка добавя неповторима текстура, уют и топлина в атмосферата и интериора.

 

Те прилагат техниката и за външни стени. Тук например, тяхното произведение е в контраст с далеч по-семплата, стандартна каменна облицовка и можете да видите, колко живот и движение придава мозайката на една обикновена стена.

Камъните могат да се използват и за далеч не толкова абстрактни композиции. Tук например ясно различаваме орел в полет.

Наоми и Андреас, имат богата колекция раковини и миди. Събират по бреговете на остров Ванкувър, Британска Колумбия, където и живеят. Тези елелменти са неразделна част от техните мозайки и изкуство.

Движението в композициите им е забележително, понякога напомнят водопад, друг път са спираловидни. Играят с цветове, форми и размери.

Изработката на мащабните им проекти отнема много часове и доста тежък труд, но двойката е разработила механизъм чрез който може да изработи цяла стенна мозайка в студиото си- Ancient Art of Stone и да я достави до строителния обект когато е нужно.

Вдъхновения черпят от всякъде! Някои техни творби напомнят планетарни модели и космически явления. Насладете им се в галерията ни.

Източник:

Exit mobile version