Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Сиви шкафове за кухня

След като определите стила на шкафовете в кухнята, може да се спрете и на определен цвят. Все пак, обаче, определянето на цвета е доста коварно, защото трябва да разбираме добре влиянието на цветовете върху чувствата и мислите на човек. Ярките цветове придават чувство на щастие, свежест и елегантност, докато по-неутралните тонове са и по-топли, меки и също така елегантни.
Тази статия е за сивите кухненски шкафове като впечатляващо интериорно решение за дизайна на кухнята, което означава, че преобладаващият цвят ще е сивото. Сивото дава същата дълбочина като истинските неутрални тонове. Неговата енергия придава топлина, емоция и успокоение. Хората, които търсят спокойствието в живота си, трябва да изберат сивото за основен цвят на своята кухня.


Всъщност сивите шкафове за кухня са наистина яки. Цветовата комбинация може да варира от тъмно до светло сиво. Може да боядисате в различни нюанси на сивото шкафовете, бюфета, централния кухненски остров, а защо не и стените. Ако сте добри в комбинирането на цветове, може да изберете и най-подходящите за Вас нюанси, които да комбинирате със сивото във Вашите кухненски шкафове. Ако изберете тъмно сиво за стените, тогава комбинирайте с много светли сиви шкафове, нека същия оттенък присъства и в централния кухненски остров. По този начин ще пресъздадете чувството на елегантност, топлина и красота, които споменахме по-горе. Може да комбинирате повече от два цвята, например, тъмните сиви стени ще се съчетаят добре с кухненски шкафове в бяло или съвсем бледо сиво; изберете същия цвят за бюфета; докато столовете, централният кухненски остров и мивката могат да са в светло зелено. Ако се притеснявате да експериментирате с толкова дръзки и тъмни тонове за стените, можете да боядисате тях в бяло или съвсем светло сиво и да обърнете нещата.
Хубаво е също да изберете сиви лампи или полилей; но не се увличайте, и не избирайте крушки излъчващи сива светлина – това вече ще е прекалено.
Накрая, сивите шкафове за кухнята определено ще разчупят пространството и ще внесат нотка на оригиналност и уникална красота в дома Ви.

 

 


Източник: http://www.homedecorators.me/
Exit mobile version