Защо някои строители препоръчват използването на поликарбонатни покривни листове? Може би, защото в днешно време поликарбонатните покривни листове са сред най-разпространените материали, използвани от строителите по цял свят. И все пак, собствениците на къщи и офиси биха искали да знаят повече за тази сравнително нова технология, преди да я инсталират върху собствеността си.
Изобилие от възможности
Поликарбонатните покривни листове имат голям брой практически приложения; те са подходящи за всички видове покриви, вариращи от фронтон и извити до прави; освен това поликарбонатните листове може да се използват за редица други приложения, като например вътрешни дворове и беседки, както и покривала за басейни и веранди.

modern-pergolas-800x411
Много леки
Това покритие е доста леко и работата с него става много по-лесна; може да се използва в различни части на и около къщата. По този начин двама или дори един човек могат да го инсталират, без много усилия, за разлика от други видове строителни материали, които са много по-тежки и трябват много хора, за да се справят с тях.
Устойчиви на повреди
Поликарбонатните листове са подобни на пластмаса, така че са наистина устойчиви на повреди. Например, в случай, че някой тежък клон падне върху покрива Ви, покрит с поликарбонатни листове, не е нужно да се притеснявате, защото няма да има щети за разлика от стъклено покритие, което почти сигурно ще се пръсне на парчета.

outdoor1Доста гъвкави
Още едно предимство на поликарбонатните покривни листове е, че те са наистина гъвкави, което означава, че могат лесно да бъдат огънати в желаната форма и ще запазят тази конкретна форма в продължение на години (няма изневиделица да се върнат обратно към плоската си форма).
Звукоизолационни
Поликарбонатните покривни листове шумоизолират дома Ви от тежкия трафик в близките улици от веселящите се съседи, които винаги Ви безпокоят с техните безконечни партита. Листовете ефективно блокират проникването на звуци в дома Ви и обратното (не позволяват звуците да напускат дома Ви и да смущават съседите).
UV бариера
Ултравиолетовите лъчи биват лесно блокирани от поликарбонатните покривни листове, по този начин тези вредни лъчи не могат да проникнат в дома или офиса Ви и така цялото семейство ще може да се наслади на естествената слънчева светлина влизаща отвън, без всички рискове, които я съпътстват.


Устойчиви на атмосферни влияния
Накрая, но не на последно място, поликарбонатните покривни листове са наистина устойчиви на атмосферни влияния, което означава, че те не гният като дървения материал; нито пък корозират като метала, нито променят цвета си като пластмасата. Следователно този вид покривни листове са подходящи за всички видове климат и всички видове сгради, тъй като въпреки че са сравнително по-скъпи от други материали, те остават непроменени в продължение на много години без нито една драскотина или повреда върху тях.


Източник: http://beautyharmonylife.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.