Представяме ви едно изключително вълшебно жилищно пространство, което можем да наречем дом-мечта. “Влюбих се в минутата, в която влязох вътре – мога да си представя, че това звучи странно, ако сте виждали снимките преди реновацията”, казва Alison Jennison за нейния наскоро реновиран дом в Бруклин. Няма съмнение, дизайнерът има визия, но ще му простим за това, че има мания за величие… Дизайнерът със сигурност е видял болничните зелени стени, падащите тавани, и ужасните морално и материално остарели кухненски уреди, но тя също така е усетил и потенциала на това място – да бъде топъл и приветлив дом за едно младо семейство, в което той е бил трансформиран.

дом мечта 17

дом мечта 9

Старото е ново – или “новото старо”
В стогодишната градска къща е Brooklyn, дизайнер Alison Jennison внимателно реставрира оригиналните детайли и изгражда пластове в модерен стил, добре пригодени към нуждите на младото семейство.

дом мечта 15

Топло посрещане
Основната жилищна площ се отличава с диван в английски стил (от възстановените мебели) и кожена табуретка. Килимът е във винтидж стил.

дом мечта 12
След

Ъгъл за готвене и удоволствия в кънтри стил
Мивка, достатъчно отворени рафтове, и една единствена метална светлина на стената – всички те създават усещането за уют. А освен това е и доста шик. Отворената кухня прави драматично изявление, благодарение на комбинация от шкафове в много тъмно сиво и свежи бели плочки.

дом мечта 8

Симпатичен детски кът
Детска стая в хипи стил за две-годишното дете на собственичката.

дом мечта 10

дом мечта 11

В края на краищата, оформлението и ориентацията на дома, заедно с нотките на дълго крити оригинални детайли, довели до сделката. „Исках да чувствам историята в пространството…“, обяснява Jennison. Камината, сега в хола, например беше единствената оригинална част останала в дома и е трябвало да бъде преместена от третия етаж.

дом мечта 1

дом мечта 16

дом мечта 13

Най-веселото място – детската стая – служи като колоритен завършек, обединявайки всички от любимите елементи на дома… и най-важният: дизайнът на домът е безгрижно съобщение, изявление за любов – напомняне защо дизйанерката е избрала да даде на тази стара къща на едно младо семейство.

Източник: www.lonny.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.