Ако притежавате вила, знаете колко време посвещавате за оформлението на екстериора – всичко, което заобикаля постройката и разбира се, градината.  Тук Ви предлагаме да обърнете внимание на украсата на входа на дома, тъй като той служи като портал между „нашата“ територия и света извън нея. Тези идеи ще добавят уют и индивидуалност за вашия рай , а красотата, която ви заобикаля, винаги повдига настроението. Ето и някои съвети за създаването на красив вход за вашия дом.

1. Разходете се от портата към  къщата и се замислете, на кое обръщате внимание на пръв поглед. Пред вашето зрение попадат само приятни за очите участъци или места, които искате да замаскирате? А може да има празни зони, в които можете да разместите красиви елементи? Ако притежавате малко място – можете да сложите вертикални конструкции за увивни растения – те украсяват и замаскирват едновременно.
2.  Как да оформите пътеката, която води до входната врата? Ако обичате да се събирате с приятели – оформяте я по-пищно, а ако предпочитате  уединение можете да сложите увивни растения на входа над главата.
3. Оцените вашата веранда. Струва ли си да ремонтирате пода, стените? Добре ли е защитено от слънцето, дъжда? Ако сте във възторг от някакъв цвят, възможно ли е да измени отенъка на вратата или дограмата?
4.  Не си усложнявате живота си, като си мислите,че интериора и екстериора силно се отличават. Оцените входа на дома като за обикновена стая. Имате „стени“ (стените на вашия дом), имате „таван“ (навес), „под“ (площадката и стълбите), всичко това можете да украсите в любимия си стил и цветова гама.
5. Ако на вашата веранда имате достатъчно място, обезателно направете тераса. Това пространство можете да го превърнете в оазис, даже ако има само едно кресло или пейка + няколко саксии с цветя.
6. Закупете мебели за терасата.
7. Погрижете се за доброто осветление. Трябва да имате три зони на внимание: врата, пътечка, входна врата.Останалото е по желание, но ако планирате тераса, направете за нея 2 типа светлина – обща и декоративна.
8. Не се стремете за запълните терасата с кресла, отделете достатъчно място за цветя, стайни растения, даже и за свободно преминаване.
9. Не се поддавайте на изкушението да оставяте боклука на терасата! Това е зоната, която се вижда, именно  тя  привлича погледите на гостите и да повдига и вашето настроение.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.