Въпреки че бурканите са предназначени за консервиране на конфитюри, сладка, сосове и всякаква друга зимнина, те са подходящи и за други цели; може да ги използвате в различни ситуации.

Лимонада в буркан
Забавна идея е да завържете цветна панделка около всеки буркан, така че всеки от гостите ви ще има свой собствен съд за освежаваща напитка. Ако пробиете капака на буркана може да сложите сламка и така да поднесете лимонадата. Преди да пробиете обаче, затворете добре буркана и сложете в голям съд с лед; така ще сте сигурни, че напитката няма да се разлее.

lemonade-mason-jar2

Обратно на училище
Ако боядисате няколко буркана може да си направите прекрасни моливници. Друга идея е да боядисате бурканите в различни цветове като всеки ще съответства на нещата, които ще съхранявате в него – ножици, линийки, моливи, химикали, фулмастри или пастели.

office-decor-mason-jars-pencil-holders

Закрепени за стената
Закрепете буркана на парче дърво и така ще получите ваза за стена. Поставете на стената в хола, на верандата или в коридора. Може да използвате и въже, за да прикрепите бурканите към дървото. В кухнята може да ги използвате за съхранение на подправки, брашно, варива и всякакви други продукти.

hanging-jars


Източник: homedit.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.