Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Модерна къща в Канада облицована с метал

Както винаги сме казвали, домът с модерен интериор и екстериор е тенденция тези дни, но това не означава задължително, че има само един стил модерно. Виждаме най-различни дизайни в модерните къщи. Когато говорим за модерни къщи, списъкът с идеи е просто безкраен. Сигурни сме, че сте виждали много от тях тук в Арт Кафе. Ако си мислите, че сме приключили с идеите, тогава грешите. Имаме още много да ви покажем. Днес ще добавим нова идея към списъка.

В Отава, Канада ще намерите изумителен модерен дом наречен Winona House. Преди това на негово място е имало стара къща. Собствениците искали да я разширят, но в процеса на работа било установено, че сградата трябва да се срути, тъй като не е стабилна и безопасна, поради възрастта си. И така, нова къща била построена точно на мястото на старата. Дизайнът й бил дори по-добър, с външна част покрита с метал и интериор, стилен и елегантен.

Първото ниво е за публичните зони, както и терасата. Второто ниво помещава спалните и личните помещения. Разположението на стаите е такова, че под един покрив има както зона за живеене, така и зона за бизнес, без да се нарушава уединението на обитателите. Нека разгледаме по-подробно прекрасния дом!
Металната облицовка отвън е вдъхновена от множеството хамбари и подобни постройки, които могат да бъдат видени из целия град. Екстериора пасва много добре на къщата.
Този индустриален материал е много лек, устойчив и може да се рециклира. От тук започват и разликите със старата къща. Избраният цвят е пепеляво сиво, което е като преход от старата бяла къща към новата. Сградата има голяма тераса, където децата играят. Само забележете дъските за тебешир сложени на няколко места на оградата.

Вътре белият под придава яркост на къщата, а неутралната палитра добавя чар. Подът е направен от рециклирани борови дъски. Стените също като пода са в бяло, като изключим няколко пепеляво сиви зони, които контрастират.
Освен черният и белият цвят пръски оранжево озаряват на места интериора- на стълбите на всекидневната, както различни детайли и украси.


Работната зона е доста просторна. Забележете малкото бюро и стол, които са на децата. От кухнята се стига директно до просторната тераса с дървена облицовка.
Стилът и дизайнът на горното ниво е същото като на долното. Бял интериор с оранжеви акценти, но най-вече интересни архитектурни решения. Като вътрешните прозорци на една от стаите, както и че за да влезеш в нея се катериш по стълбичка.

На вторият етаж също прави впечатление една от спалните. Лесно можем да определим че е за децата, тъй като едната от стените е всъщност голяма черна дъска, на която се рисува с тебешир. Банята както и очаквахме е с бял интериор.
Доста интересна къща, нали? Стълбите разделят различните зони на къщата. Така, тя изглежда отворена, но в същото време се гарантира уединение. И накрая, не може да не споделим, че собствениците са заложили на Фън Шуи, когато са избирали дизайна на дома си. Те са интегрирали елементи на Фън Шуи по много креативен и ненатраплив начин. Тематиката приложена из цялата къща е просперитет и благоденствие. Да, модерният дом също може да бъде повлиян от древното китайско изкуство!


Източник: http://homedesignlover.com/
Exit mobile version