Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Малки апартаменти показват гъвкавостта на компактния дизайн

Ограниченията могат да бъдат катализатор за творчество и иновации. Тези малки апартаменти демонстрират спектър от различни стилове – един минималистичен, един индустриален, един артистичен, и последния – игрив и удобен. Някои от тези компактни интериорни проекти показват друг начин за изпълнение на „безопасния“ дизайн за ограничени пространства, докато други оспорват всички правила и предубеждения. Три от апартаментите в този пост, дори включват етажни планове, така търсачите на вдъхновение могат да получат по-добра представа за това как всички интериорни елементи се съчетават заедно.

Дизайнер: Anton Nikolaichuk

Нека да започнем с един малък апартамент, който се отказва от всякакви цветни детайли или екстравагантен дизайн в полза на един неутрална палитра и разумно оформление. Това е чудесен пример за малък интериор, без да губи своето очарование. Стената осигурява уединение в спалнята, без необходимостта от пълно заграждение. Това решение позволява на светлината да прониква без проблем. Повишаването на функционалността е важна част от всеки интериорен дизайн. Компактната кухня се вписва в нишата до банята и в ляво от входа. Банята е малка, семпла и ефективна. За съберат душа в такова компактно пространство, дизайнерите са избрали модел с две малки врати, оформени в ъгъла. Възможностите за съхранение, обаче са изненадващо просторни.

Дизайн: Daria Elnikova
Дизайн: Daria Elnikova
Дизайн: Daria Elnikova
Дизайн: Daria Elnikova
Дизайн: Daria Elnikova

Ето един готин малък апартамент с нотка на промишлени стил – модерен, но с винтидж акценти за по-динамично преживяване. Този дом използва своите 29.9 квадратни метра пространство мъдро и които включва елементи, които служат едновременно за функционални и декоративни цели. Иновативни архитектурни детайли и типографски декорации ангажират ума, както и окото. Дървени врати се плъзгат, за да разкрие скритата спалня.

Дизайнер: Mezhevova Dean

 

 

Основните цветове придават на този апартамент от четиредесет и четири кв. м. творческа и завладяваща същност. Той ни показва как различни ярки цветове могат да заемат малко пространство, без да се претоварва окото.

ArqRenderz
ArqRenderz
ArqRenderz

Креативна модулна архитектура разширява използваемите квадратни метри в този компактен апартамент на млад студент. Само на 30 квадратни метра всеки избор е важен!

Дизайнер: Anton Nikolaichuk
Дизайнер: Anton Nikolaichuk
Дизайнер: Anton Nikolaichuk

Източник: www.home-designing.com

 

Exit mobile version