Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Как да скрием старите кухненски плочки

Старите кухненски плочки са неприятна гледка и ако и във вашата кухня е така, добре е да помислите как да ги скриете. Тук ви предлагаме някои идеи как да покриете плочките, вместо да разбивате старите и поставяте нови. 8a2ad7294361bc655e2545c810555897Доста по-евтино е и е идеално решение за избягване на частични скъпоструващи ремонти. Прикриването на старите, на места замърсени или повредени плочки също донася един нов и по-свеж вид на кухнята ви. Ето някои функционални дизайнерски решения за покриването на тази кухненска стена.

Снимка: house-nurd

Инсталирайте сглобяеми панели над цялата или част от стената с кухненски плочки. Панели може да намерите в най- разнообразни стилове и материали. Белите, подобни на таблите за спалня панели добавят очарователен характер на вашата кухня и могат да бъдат боядисани в различни цветове. Инсталирането им става чрез измерване, рязане и ги придържа към стените с пирони или лепило. Бамбук панелите пък могат да добавят земен, естествен вид на вашата кухня.

Снимка: house-nurd

Много старите или повредени плочки може да покриете със самозалепващи такива. Те са изработени от устойчиви материали, като винил например, и издържат на вредното влияние на топлина, вода и ултравиолетови лъчи. Самозалепващи плочки се предлагат в голямо разнообразие от цветове, модели и стилове. За да ги поставите, почиствате старите с подходящ силен препарат, оставяте ги да изсъхнат и пристъпвате към залепянето на новите, като внимавате да не остане непокрито пространство или пък въздух между фугите.

Друг креативен и лесен вариант за прикриване на остарелите или повредени стари плочки е като ги покриете с картина или произведение на изкуството, или си подредите черно-бели фотографии в рамки, като така покриете по-голяма площ.

Боядисайте кухненските плочки в нов цвят като обновите старите плочки – достъпна идея от гледна точка на бюджета. Ето как: Почистете старите плочки старателно. Използвайте разтвор на почистващ обезмаслител и търксайте с гъба. Смесете малко количество препарат в топла вода и избършете плочките с парцал, натопен в разтвор на сапунена вода. Избършете над плочките още веднъж с чиста кърпа, напоена със спирт. Нанесете тънък слой от емайллак за всяка плочка с четка и ги оставете да изсъхнат през нощта, преди нанасяне на втори слой.

Още една идея, лесна за изпълнение при това. Пак много добре почиствате старите плочки с обезмаслител и спирт, след което ги боядисвате в нов цвят, като след нанасянето на емайллака ги оставяте да изсъхнат през нощта и след това нанасяте втори слой.

Повече идеи и модели на стикери за плочки можете да намерите в онлайн магазин stickerix.com от тук стикери за плочки. Предлаганите от тях модели са с водоустойчиви, с разнообразен дизайн и размери и са бърз начин за освежаване не само на плочките в кухнята, но и в банята и в мокрите помещения.

Exit mobile version