Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Методът за домашен уют на Мари Кондо

Чували ли сте за метода за домашен уют на Мари Кондо? Този метод се базира на японските традиции да се обградите с вещи, които ви носят радост и могат да бъдат интегрирани във всеки дизайн, дома, хотелската стая или вилата. Този метод се състои в освобождаване от всичко излишно и максималното опростяване на обстановката. Подредената среда винаги успокоява ума, а изхвърлянето на всичко излишно го освобождава и насърчава неговата креативност.

Чувствайте се като у дома в хотелската стая

В момента, в който влезете в хотелската си стая, извадете всички свои вещи и ги подредете красиво из стаята. Приберете дрехите си в шкафовете и гардеробите, сложете тоалетните си принадлежности в банята. Уверете се, че сте свършили всичко това преди да се отпуснете и настаните.

Сложете цветя

Проверете дали можете да изискате ваза за стаята си и си купете букет разноцветни цветя от местният цветарски магазин. Това веднага ще освежи стаята ви и посредством това ще увеличи притокът на щастие у вас самите. Дори едно единствено цвете може да направи чудеса със стаята ви.


[amazon_link asins=’B01NBBSGGU,B01FGLSUOA,B073TKY2CR’ template=’ProductCarousel’ store=’Decorative Accessories’ marketplace=’UK’ link_id=’5f360335-c993-11e7-b733-29dcfb64e0f1′]

Пръснете във въздуха малко от любимият си парфюм

Ароматите са най-добрият приятел на спомените и въображението, така че не пренебрегвайте силата им. Любимият ви парфюм ще ви пренесе в страната на спокойствието и уюта за секунди.

Преоблечете се

Носете със себе си удобни домашни дрехи, носете ги из стаята си и ще почувствате прилив на щастие и абсолютна релаксация.

Сложете малките си вещи в купичка на масата

Не струпвайте бижутата си и всички дреболии директно на масата, а изберете малка купичка и ги сложете вътре.

Първо разтребете, после прибирайте

Това правило е в сила както за хотелската ви стая така и за дома ви. Когато стигнете до момента с разтребването е удачно да проверите дали искате да запазите всичко на което попадате. Задайте си два основни въпроса: Носи ли ми щастие тази вещ? Има ли приложение? Ако не – изхвърлете я.

Източник

Exit mobile version