Често срещани в Европа, естествените басейни са без химикали и се нуждаят от по-малко поддръжка от традиционните басейни. Построяването им струва повече, но в последствие ще ви струват по-малко, защото не се използват химикали и филтри.
Освен това, естествените басейни изглеждат много натурално и много по-красиво, особено когато са на място сред природата.
Не забравяйте да отгледате водни растения в басейна. Не се тревожете, няма да се оплитате в тях докато плувате. Както ще забележите на някои от снимките, обикновено водните растения са в отделна зона от тази за плуване.
Стилно модерно докосване
Този естествен басейн в Австралия е изтънчен и модерен, доказващ че естествените басейни могат да се адаптират към почти всеки дом и градински стил.

Rainforest-Natural-Pool
Тук филтриращите растения са настрани, не толкова забележими.
Ще трябва да се вгледате внимателно за да видите, че по-дълбоката част е всъщност заобиколена от по-плитък басейн.

Circular-Natural-Pool

Естественият басейн може да бъде във всякаква форма. Освен това може ад бъде навсякъде, където бихте сложили нормален басейн, включително на върха на хълм с красива гледка като тази.

Hilltop-Pool

Woodhouse Natural pool в Оксфордшир, Англия е самата съвършена красота. Този естествен басейн ни показва как да интегрираме правоъгълната форма в природна среда.

Woodhouse-Pool-1

Малката къщичка е очарователно допълнена от правоъгълен басейн.
Места за отдих и релаксация
Този естествен басейн разположен сред поле в Нантъкет изглежда като истинско езерце, докато не се вгледаш и забележиш стоманените ъгли. Това е идеалното място за релаксация и когато искате да разнообразите от слънцето и солената вода на плажа.

Nantucket-pool1

Водопадът е най-красивия завършек на естествения басейн. Не само приятен за очите, шумът на падащата вода действа много успокояващо и релаксиращо.

Waterfall-Natural-Pool

Природата наоколо, дървета, цветята и камъните, правят атмосферата на този басейн много романтична и разбира се, отпускаща. Само си представете как се разхлаждате във кристалните му води и птички чуруликат над главата ви!

Natural-Landscape-Pool

Огромното езеро, направено от човешка ръка, е идеално за плуване. То е гарнирано от езерна къща, носеща не само удобства, но и красота на мястото. Създадена е приказна атмосфера.

Radwinter-Natural-Pool-


Източник: http://www.decoist.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.