Основната идея при проектиране беше да се получи интересно младежко жилище. Проекта включва кухня с трапезария и дневна, спалня и баня. Таванското помещение се намира във Варна.
Това таванско помещение беше със скосени тавани и трябваше сериозно да се преустрои за да се получи жилище с прави тавани. Кухнята и дневната бяха две отделни помещения, но ги обединихме в едно пространство. Помещението е малко и затова е заложено на изчистен интериор, като преобладават сивия и белия цвят.
Кухня и дневна
След като са обединени тези две помещения има възможност за по-голяма кухня с всичко необходимо. Всички уреди са вградени, има дори пералня и съдомиялна, което си е геройско постижение . Над мивката и работния плот е разширен прозореца, за да влиза повече светлина. За да се спести място няма стандартна маса за хранене и направен бар плот. Бар плотът ще се ползва за хранене, а също увеличава и работната площ в кухнята. Той служи и за разделяне на кухненското пространство от дневната.
В дневната е заложено на голяма мека мебел. Интересното е, че дамаската на дивана е същата като на интериорния текстил (японска стена). Кафе масичката и ТВ модула не са сложни форми, но пък се вписват в изчистения интериор и стоят добре. Интересна е декорацията от квадрати с различна големина, която започва над ТВ модула и продължава на тавана.
Спалня
Спалнята е много малка, изискването беше да има голямо легло 180/200 см. Тук тавана също беше скосен и трябваше да се преправи за да се изправи. След реконстукцията под прозорците се получи интересна ниша. В нея са позиционирани шкафове, които имат обема на един гардероб. В средата се оформени дори кът с тоалетка и огледало. Тук също е заложено на една и съща дамаска за интериорния текстил и за шалтето на леглото. Осветлението е само от вградени лунички.
Баня
В банята е сложено голямо ъглово огледало и светли плочки, за да създаде илюзия за повече пространство.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.