Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Големи градински саксии от рециклирани материали

Ако искате да украсите градината или двора пред къщата си с красиви и ярки големи саксии, не е нужно непременно да харчите много пари. Просто се огледайте из къщата и гаража си за неща, които отдавна не използвате и които могат да се превърнат в прекрасни рециклирани саксии. Ето погледнете тук:
1. Гуми за коли
Непотребните гуми могат да бъдат оцветени със спрей или боя в разноцветни цветове; след като ги разположите по една или една върху друга на ключови места в градината можете да засеете от любимите си цветя. Ако искате да оформите дизайна на откритите пространства около дома си дори по още по-интересен начин, можете да задачите част от гумите по огражденията и да получите градина от приказките.

Гуми за коли
Гуми за коли

2. Палета
Непотребните палета могат да бъдат боядисани и подпрени на стената на къщата или оградата, за да Ви послужат за рафтове за малки саксии, в които можете да посеете любимите си декоративни цветя; с тях също можете да украсите балкона и зимната градина.

Палета

3. Стари чекмеджета
Старите чекмеджета могат да се превърнат в кокетни саксии за цветя, които да поставите пред къщата, на балкона, на верандата или под сенника в градината. Веднъж изшкурени и пребоядисани в любимите Ви цветове, те ще се превърнат в интересни рециклирани саксии и градински украшения.

Стари чекмеджета

4. Непотребни дискети
Дискетите вече са отживелица, така че ако имате такива, които се търкалят из къщата Ви, може да си ги увековечите в интересен градински дизайн. Залепете пет една за друга със силиконово лепило, четири за стени и една за дъно; направете малка саксийка, в която можете да посеете любимите си видове кактуси или други малки растения. Интересно, нали? Поставете ги на верандата или на балкона и съседите ще Ви за виждат за интересния дизайн от рециклирани дискети.

Непотребни дискети

5. Стари съдове от кухнята
Може да използвате разноцветни стари гевгири, чайници, пропукани тенджери или каквито и да е купички да пренесете експерименталният дух на кухнята в градината. Винаги е интересно, да видиш разноцветни саксии, направени от най-необичайни съдове и рециклирани материали.

Стари съдове от кухнята


Източник: http://www.architecturendesign.net/
Exit mobile version