Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Гаражни врати

Типове гаражни врати

Има няколко основни типа гаражни врати. Типът, който избираме, често зависи от нуждите ни. Именно спрямо тях избираме между три или максимум типа врати. По-долу ще намерите кратко описание на три типа гаражни врати:

  1. Отваряще се нагоре гаражни врати

Тези гаражни врати имат способността да се отварят нагоре. Те са проектирани така че да се завъртат нагоре първо и след това по посока на тавана на гаража. Ето защо, ако избрали такъв тип гаражна врата е нужно да осигурите достатъчно място за лесното отваряне на вратата. Пространство трябва да има и от двете страни, от долната и горната. Ако пътечката към гаража е твърде малка, откажете се от този тип гаражна врата.

2.Гаражна врата тип ролка /ролетни гаражни врати/

За по-тесни площи, гаражната врата тип ролка е най-добрия избор, който можете да направите. Такъв тип врати са проектирани с цел пестене на пространство. Въпреки че това са най-опростените дизайни на гаражни врати, лесно можете да ги отворите само ги издърпате към тавана. Тъй като този тип гаражни врати не се върти изобщо, не е необходимо да се съобразявате с широчината. Повечето гаражни врати от този тип са напълно автоматични и се използват в държави и области, където времето е лошо и не позволява да излезете от колата и да отворите вратата на гаража, за да паркирате автомобила.

 

3. Секционни гаражни врати

Този тип гаражни врати са разделени на няколко части. Съответните части, секции, позволяват да се пести пространство и да се отварят вратите по-лесно. Тъй като секционните гаражни врати не се отварят нагоре, те са идеално решение за гаражи, към които води малка и тясна пътечка. Тези гаражни врати се отварят много лесно само чрез натискане напред.

Следващият път, когато избирате гаражна врата, обърнете се към нашите съвети и се уверете, че дизайнът, който сте избрали подхожда и на гаража ви.

Exit mobile version