Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Цветен апартамент, отразяващ духа на обитателя си!

Въпреки, скромните си размери, този цветен апартамент напълно отразява шантавата, креативна личност на собствениците си! Цветната палитра, която ни потапя интериорът на малкият дом, е вдъхновена от любимият артуърк на първият обитател. Това е отразено от кътове в нежно бледорозово с по-категорични нотки в черно, кобалтово синьо и охра. Този цветен дом е с площ от едва 45 кв.м. и е разположен в Санта Сицилия, Бразилия. Дизайнер на пространството е първият собственик на апартамента. Младеж, който бил отдаден на идеята да има свое кътче, което отразява напълно личността му.

Цветното латното, вдъхновило ексцентричния интериор на апартамента е „Човекоядеца“ на бразилската художничка Тарсила До Амарал.  За да балансира женствеността, която добива излъчването на апартамента в розово, той залага на акценти в зелено, сиво и черно, както и на рустикални елементи.

Заложената цветна игра в апартамента, се наблюдава и в декора на всекидневната. Двата контрастиращи сектора са обединени от етажерката със свежи стайни растения.  Те сами по себе си имат свой собствен дух и присъствие в интериора на дома.

Ретро пишеща машина в компанията на поцинкована лейка и няколко книги, правят компания на цветята.

Трапезарията е разположена срещу отворената кухня и зад една от крепежните колони на апартамента. В нея нама експлозии от цвят! Погледът ни е прикован от индустриялното-рустик излъчването на масата за хранене. Красива, автентична талпа от естествено дърво с П-образен метален крак.

Вътрешните преградни стени на апартамента са изцяло премахната по желание на собственика, а сливането на помещенията в едно, кара цветният дом да изглежда далеч по-просторен.

Зонирането е извършено чрез, дървена ламперия, цвят или боя.

Кухнята е супер цветна и компактна, като малко шантаво бижу!

Под платното- вдъхновител пък, ще откриете малко кътче за релаксация и четене.

Спалнята, откриваме зад матирани стъклени стени. Изборът, да са с плъзгащ механизъм е едновременно практичен и красив.

Апартаментът е малък и всяка загуба на естествена светлина е нежелана. Матовият финиш, осигурява интимност и усамотеност, кокато е нужно. Тук, комбинациите на цвят са бледо розово, охра и бяло.

Банята е зад друг сет плъзгащи се стъклени врати и е с гранитна мивка в ексцентрична форма! Малко, не означава скучно и този апартамент го доказва!

Източник:http://www.home-designing.com/colourful-apartments-that-are-popping-with-homeowner-personality-includes-floor-plans

Exit mobile version