Хотел Byblos Art Hotel Villa Amistà е разположен на 7 километра от центъра на стария град Верона. Хотелът се намира в класическа венецианска вила, в която и до днес са се съхранили фасадите от 15 век, разработени по проект на архитекта Микеле Санмикели. Интересната вила хармонично съчетава бароков стил и най-съвременните тенденции на италянската дизайнерска школа.
Съвременното изкуство играе главна роля в хотела, където е представена работата световно известни художници. Ванеса Бикрофт, Аниш Капур, Питер Хели, Сол Ле Вит, Арналдо Помодоро – това са някои от имената на художниците, произведенията, на които красят хотела и са част от художествената галерия Byblos Art Gallery.
В хотела има 60 стаии, някои от които попадат в следните категории: Yellow Suite, Mendini’s Island Suite, Mendini’s Optical Suite, Neo Baroque Suite, Presidential Suite Byblos и Mendini’s Cult Suite. Всички стаии имат индивидуално оформление и обзавеждане както от своята колекция – Byblos Casa , така и на световно известни в мебелното производство: Edra, Moroso, Cappellini, Adelta и Domodinamica.
Byblos Casa – това е уникален артпроект. Изискан разкош съчетан със съвременните тенденции в света на дизайна. Арт-директорът на колекцията е Алесандро Мендини – архитект, дизайнер, художествен критик, историк. Неговия стил и вкус се чувства от всички. Ярките цветове и стилната игра станали като фирмено лого на главния италиански постмодернист.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.