Вярвам,че човек трябва да бъде внимателен, когато става въпрос за минималистичния стил на една всекидневна. Може да се окаже, както и съвършен резултат, така и ужасна грешка. Съвсем спокойно може да се получи, че крайния резултат е една гола стая, която човек чувства съвсем празна, а това ни най-малко не е целта. Идеята е да бъде създадено помещение за релакс, което да е изчистено от всичко ненужно. Въпреки това трябва да бъде вложен и подходящ стил на помещението. Може човек да има грубо изработена или дори всекидневна в индустриален вид и въпреки всичко да има нотка на минимализъм. Най-вече добрия краен резултат се свежда до два основни елемента: 1) да бъде изчистено от всичко ненужно и 2) правилна игра със цветовете.
Пречистване от ненужното
Няма нужда да сте от перфектно организираните хора, за да се радвате на всекидневна в минималистичен стил. Просто скрийте всичко ненужно. Дори и просто да нахвърляте всички боклучета в един шкаф и след това да се върнете към тях и да им отделите повече време и внимание, пак е правилна стъпка. Най-важното е да се съсредоточите върху това какво виждате и не виждате във всекидневната.
Масички за кафе
Ако наистина се стремите към минималистичен стил, постарайте се да има възможно най-малко върху масичката ви за кафе. Ако това съвсем не е възможно, тогава изберете някакви красиви купички, който ще ви помогнат да групирате и приберете артикулите без които не можете върху масичката си. По този начин ще създадете зрителна измама за по изчистен външен вид.
Също така, можете да намерите масички за кафе в минималистичен стил, които имат специално пригодени за това шкафчета под тях. Това е добра опция, защото не трябва да се лишавате от нужното ви и пак може да е на една ръка разстояние, но просто няма да се вижда и създава усещане за хаос. Същото може да бъде направено и с табуретките. Има много видове, които се отварят и отново има място където да се скрият нужни вещи.
Зад завесата
Ако имате отворени кабинети, опитайте се да затворите максимално много от тях или да закачите някакъв тип завеса, която да прикрива. Различни дизайни завеси също така могат да бъдат използвани да разделят всекидневната на две. Ако например желаете да имате малко пространство за домашно офисче или примерно кът за тренировки, завеса по ваш вкус мое да бъде използвана да прикрие пространството когато то не се използва по предназначение.
Внесете нещо важно
Ако все пак ви е трудно да изчистите всекидневната си от всичко ненужно и да я поддържате в опростен вариант, то тогава внесете в нея нещо наистина важно, например много скъпа мебел или елегантна декорация. По този начин сами ще поискате да изчистите възможно най-много, за да може да се вижда новата мебел или декорация как „блести“.
Минималистичен Стил на Мебелите
Ако се загледате добре в мебелите от минималистичен стил, ще забележите, че няма нищо реално декоративно в тях. Те са много изчистени и с плавен модерен дизайн. Забележете, че в повечето случаи цветовете на мебелите са съвсем неутрални – цвета на дивана и фотьоилите има голямо значение върху крайния вид на всекидневната.
Игра на цветове
Освен, че трябва да държите помещението максималко пречистено от всичко ненужно, друг ключов елемент е как ще се справите със цветовата гама. Повечето, ако не всички помещения в минималистичен стил нямат почти никакъв цвят в тях или най-много се радват на неутрални тонове. Това разбира се не означава, че не можете да се радвате на цветна стая. Има всекидневни в минималистичен стил, които използват почти изцяло червено или лилаво. Но тук присъства същото правило. Ако искате всекидневна в червено, то за да бъде в минималистичен стил трябва да премахнете всички други цветове от нея. Трябва да се обръща много голямо внимание на цветовата гама и да се внимава да не се наблегне на цвят, който ще провали цялата ви идея за минималистичен стил.
Бъдете вдъхновени
Добър стил за вдъхновението ви би бил Скандинавския стил. Само разгледайте няколко снимки и ще разберете какво се има в предвид. Много голяма част от техния дизайн залага на белия цвят, като дървените детайли, които използват добавят топлина и уют в помещението. Ако искате все пак малко повече цвят, добавянето на няколко растения не е лоша идея.
Декорация
Дори в минималистичния стил може да се радвате на декоративни детайли, дори в някои случаи е препоръчително. И тъй като ще имате само 1-3 артикула, всеки един от тях наистина ще изпъква и ще допринесе към стила ви. Тъй като ще заложите на малко като бройка, обърнете повече внимание на качеството и уникалността на декорацията. Друга интересна идея щом се отнася до декорацията е да декорирате залагайки на текстурата: плетени изделия, възглавници, купични и растения. Растенията сами по себе си ще допринесат за уюта и цвета на помещението и дори избора ви на подходяща саксия може да допринесе към стила на декорация. Друга интересна идея е да имате декоративна стена или по-ясно казано, една от стените да е различна от всички останали по необикновен начин. Също така, ако се подготвяте за създаването на свое собствено минималистично пространство, трябва да знаете, че възглавниците играят огромна роля р този определен стил. Всяка всекидневна има нужда от няколко декоративни възглавнички в изчистен стил. И последно, но не на последно място, много е важно също така да се обърне внимание на осветлението. То е важно за всяко едно помещение, но в този случай може да подпомогне стила или да му навреди, ако не е премислено правилно.


Източник: http://www.hometreeatlas.com/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.