Основната идея при този проект за интериорен дизайн беше да се получи модерно градско жилище. Това са два обединени апартамента. Проектът включва проектиране на днeвна с трапезария, кухня, антре, две бани и една тоалетна. Апартаментът се намира в София.
По-долу може да се запознаете с двете аранжировки преди и след проектирането. Дневната и трапезарията бяха две отделни помещения, но ги обединихме. Двата апартамента бяха разделени от баня, която е разширена и се получи просторен коридор. От коридора се влиза в дневната през голяма врата с две крила. До кухнята имаше тоалетна и малка ниша, които обединихме в по-голяма баня. Този вход е затворен и в кухнята се влиза само през трапезарията.
Дневна с трапезария
В това голямо помещение зоните за хранене и почивка са разделени от ТВ модула. Цветовете тук не са много, защото се търсеше много изчистена визия. Стените са светли, настилката е тъмен гранитогрес, а декора на корпусната мебел е маслина. Гранитогреса от дневната продължава и в банята за гости. От ТВ модула започва и продължава фигура по тавана, която завършва над масата за хранене и е в декор маслина. Масата е масивна за 8 човека и също от маслина. Зад бялата мека мебел имаше свободно пространство между колоната, което е използвано за шкафове с интересна декоративна ниша с осветление.
Кухня
Кухнята е отделена в малко помещение. Декорът на мебелите е бял, същия цвят са и стените за да се получи впечатление за повече пространство. Намерено е място на всички домакински уреди. Получи се интересна маса-бар плот, която е продължение на самата кухня. Тя може да се ползва като допълнително работно пространство и за бързо хапване.
Антре
Осветлението е изцяло от лунички. Интересно е решението за портмантото. Различните отделения за дрехи и обувки са скрити в шкаф със светеща декоративна ниша.
Баня 1
Това е банята за гости, която се получи от обединението на тоалетната и малката ниша. Помещението е тясно и дълго, като в двата му края е позиционирана вградената тоалетна и зоната за къпане. Мястото за къпане е отделена със стъклена преграда и включва вграден и свободностоящ душ. Използван е светещ бял опънат таван с вградено осветление. На това дълго и тясно помещение елипсовидната мивка освен, че е по-практична се вписва и във визията.
Баня 2
Тук няма тоалетна и е само баня. Цветовете на плочките са светли. Характерно за гостната и за тази баня е, че имат големи огледала и шкафовете са от декор маслина. Зоната за къпане е отделена със стъклена преграда. Използвано е също светещ бял опънат таван с вградено осветление.
Тоалетна
Тоалетната е малка, но идеята е голямото огледало визуално да я разшири. И тук има светещ бял опънат таван с вградено осветление.

Източник: INDESIGN
Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира даден продукт/фирма. Нямаме информация дали продуктът се продава на пазара. За повече информация посетете сайта на производителя

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.