Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

10 камини, които ще направят домът ви уютна зимна приказка

От открити огнища до фурни на дърва, ние ви предлагаме десет идеи за домашни камини, които ще превърнат дома ви в уютна зимна приказка. В мрачното време, което принуждава жителите да се приберат по домовете си, едва ли има нещо по-приятно от това да се сгушиш с книга пред камината. От пищни огньове, през печки на дърва и дори газови камини, няма нищо по-идилично от топлата прегръдка на живите пламъци в огнището и следващите примери ще ви го докажат.

Приказки за разпускане в хамбара
С тези удобни дивани, прекрасен дъбов гредоред и огнището с фурна на дърва, от които просто не можете да откъснете поглед, не е трудно да си представим идилията, която можем да постигнем тук с приятели.

Укритие в планините
Докато снега се трупа навън, тази висока камина е перфектното място да се сгреете, наблюдавайки величествената гледка навън.

Сканди комфорт
Тази модерна камина доказва, че лукса и изчистеният дизайн са постижими и могат да предложат много уют.

Топлата текстура на дървения под в съчетание с тъмните подпорни греди, правят тази всекидневна в преправен параклис много приветлива и спокойна.

А тази хижа в Северна Каролина пък притежава една от най-красивите камини…

Печката на дърва с голям прозорец и пряка видимост към огъня, прави тази хижа идилично място. Няма да намерите по-добро място, в което да вдигнете крака пред печката.

Перфектното решение за тези от вас, които искат да поканят заобикалящата ги природа у дома, външна и вътрешна камина в едно. Точно така! Дели ги огромен френски прозорец, през който имате видимост към външната камина, която можете да използвате и за съхранение на дърва. Тази голяма камина от открит тип е невероятен извор на уют и домашен вайб.

Това е преустроен хамбар в Берлин, който просто ви кани да останете пред камината. Тя от своя страна е голяма с високи странични контейнери за дърва, открито огнище и желязна решетка-ограничител.

Тази красива камина пък се е изправила гордо в центъра на самоделна постройка от дъб. Искрящите пламъци вечер биха изглеждали величествено на фона на гледката към провинцията, която се открива през големите френски прозорци.

Източник

Exit mobile version