Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Невероятни идеи за преправяне на Вашия дом

Ако обмисляте как да преправите или да освежите Вашия дом, то тогава тези интересни идеи могат да Ви вдъхновят. Бъдете креативни, взаимствайте иновативни идеи и ще постигнете уникален и модерен вид за Вашия дом.
1. Сет полици за книги – врата
Точно както сте виждали по филмите; онези стари замъци, които крият много тайни имат интересен механизъм и ако успеете да го улучите, откривате неизследвано подземие, което крие много тайни, а защо не и съкровища. Може би ситуацията във вашия дом няма да е същата; но защо пък да не създадете романтична атмосфера в стаята като я затворите с врата, прикрита от сет полоци за книги. Това може да е вашата стая за почивка, и така никой няма да Ви притеснява, особено ако не знае тайната на вратата с книгите!

Сет полици за книги – врата
Сет полици за книги – врата

2. Таен вход в кухнята
Това е невероятно; продължение на мечтите за замък с тайни коридори; още един таен вход под кухненския плот може да води към неподозирани богатства или в наши дни към мазето, превърнато в стая за игри или в репетиционна. Кухненският плот обикновено е опасан от дървени шкафове; в нашия случай, обаче, вратата към тайната квартира може да е маскирана като вратичка на шкаф. Отваряте, навеждате се и тръгвате надолу по стълбите към Вашето убежище.

Сет полици за книги – врата

3. Чекмеджета или полици под стълбите
Мястото под стълбите в къщата обикновено не се използва достатъчно, а то може да се превърне в невероятно удобно мини-килерче, където да складирате и прибирате всички обувки в удобни издърпващи се чекмеджета. По този начин ще запазите къщата си подредена, а и кучето няма да може да докопа и изгризе обувките Ви.
Друга интересна идея е да сглобите полици за книги и ценни сувенири; добре е полиците да пасват точно на пространството под стълбището в къщата. Сетовете с полици може да са дори в две редици; едните ще са скрити зад другите, за да може в първите да наредите вещите, които ползвате по-рядко или книгите, които вече сте прочели.

Чекмеджета или полици под стълбите

4. Платформа в стаята
Ако, например, детската Ви стая е доста малка и няма място за всички играчки на детето Ви; можете да помислите за инсталиране на повдигната платформа, която ще е и интересен под за детската стая; децата дори могат да си представят, че това е сцена, за техните театрални постановки или интересни игри. Платформата ще е и удобно място за прибиране на играчки, обувки и дрехи; ако направите ракли в платформата и чекмеджета, ще получите цялото място за прибиране на вещи, така че дори да не се нуждаете от гардероб в стаята.

Платформа в стаята


Източник: http://www.architecturendesign.net/
Exit mobile version