Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Направи си сам – 15 семпли и креативни идеи за цветна украса

Повечето от нас използват растенията в къщи само като декорация, но те имат много повече предимства. Не само влажният въздух, но хубавото настроение, приятен мирис и цялостната атмосфера на дома правят съществена разликата между пространствата с и без цветя. Разбира се, че не е правило, но домовете с цветя имат съвсем различно въздействие и върху гостите ни.Gardenshop-inspiration-610x914

Особено ако са подредени нестандартно и по необичаен начин.

Не е необходимо да имате голяма и обособена градина. Зеленото може да отиде навсякъде в дома ви, просто използвайте креативността и въображението си.

Ето няколко прости/семпли идеи за цветя в дома как сами да си отгледаме растения и аранжираме с тях пространствата в дома си, като им придадем съвсем различен облик.

Засадете няколко сукулентни растения(които акумулират влага) и ги поставете на перваза.

Или използвайте празните стъклени бутилки от вино за саксии и заедно със свещите украсете централния кът на масата.

Аранжирайте тези растения с малки бели камъчета около тях или дори използвайте яйчени черупки или морски рапани като саксийки за по-миниатюрните зеленини – така придавате едно неповторимо очарование на дома си.

А какво да кажем за старите чаени чаши – използвани като саксии, те създават уникална и творческа миниатюрна градина на закрито.

Ето ви и едно винтидж решение за цветна украса и подвижна зелена градина.

Използвайте също старата дървена стълба, където да изложите растенията и украсите някой ъгъл от дома си.

Още една семпла и креативна идея за цветна украса – използвайте стари метални кутии от боя за саксии и засадете там най-различни цветя.Една интересна декорация за коридора са тези монтирани върху дъска буркани от консерви със засадените в тях растения. Или пък веселите коркови тапи, закрепени с магнит върху хладилника,играещи ролята на миниатюрна цветна градина.

Още идеи за цветя в дома.

Exit mobile version