Artcafe.bg – Модерни идеи за интериорен дизайн, обзавеждане и декорация на дома

Модерен апартамент като в Ню Йорк

Този ултрамодерен апартамент може да съществува навсякъде – Париж или Ню Йорк, но ние го създадохме на родна почва. Достоен да приюти холивудска звезда, известен музикант или просто бизнесмен с много стил и пари естествено. За да сме в крак с времето, създадохме стая за гости и кабинет в едно, тематична детска стая за принцеси и разкошен хол с бар. Какво повече да иска човек?
Едно от предимствата на този апартамент е пространството. Големи светли помещения, които предизвикват въображението.  Холът и кухнята съжителстват заедно, но същевременно и отделно, обособени чрез преходната трапезария. Наблегнато е на глацовите бляскави повърхности и на функционалността. Всички кухненски уреди са вградени, а плотът с мивката се явява своеобразен остров с голямо пространство за развихряне на кулинарни способности. Шкафът, разположен над него, е незаменим. Малките рафтчета, които го съставят, са много удобни за всички неща, които кухнята трябва да притежава – готварски книги, бурканчета с екзотични подправки, а защо не и няколко бутилки от любимото питие, които да са на една ръка разстояние от чашите, закрепени за долната страна на тази многофункционална мебел.  Да не забравяме и лампите лунички, които осигуряват допълнително осветление.

Те са разположени и по целия таван на голямото помещение и позволяват регулиране на светлината по собствен вкус.
Акцентите в холната част са няколко. Първото нещо, което грабва окото, е малката изкуствена камина,  придаваща едновременно уют и уникалност . Друг дизайнерски трик е огледалото, разположено на стената с телевизора. Освен че оптически увеличава стаята, то придава шик. Запазена е и цветовата гама от кухнята – бяло и тъмно кафяво с няколко шарени възглавнички за разкош.

Спалнята също е преходна и помещава в себе си и кабинет, който може да се използва като стая за гости. Преградата между двете се осъществява чрез параван на релса.  Тук отново е разположено огледало, рамкиращо леглото и придаващо разчупеност. Съчетанието от бордо, бяло и сиво е много хармонично, а френските прозорци и вграденото осветление превръщат стаята в светло и приятно място за релакс.

Вътрешната стая помещава кабинет, но благодарение на разгъваемото капане, спокойно може да се използва и за спалня. Обзавеждането е допълнено от етажерки в бял гланц, които перфектно допълват светлината от окачените тавани.

Така стигаме и до детската стая, която сякаш е излязла от някоя книжка. Тъй като в нея живеят две принцеси, гамата е в нежно розово, допълнена с бели осветени арки. Допълнителното легло, разположено под основното, може да се прибира без да ограничава пространството за игра.

За банята отново се спряхме на бордо, допълнено от нежно бяло. Разположихме душа в естествената ниша, която се получи след изграждането на голяма етажерка. Допълнихме с модерна санитария и получихме апартамента мечта.

Източник: Acherno

Забележка: Тази статия е само информативна и не рекламира даден продукт/фирма. Нямаме информация дали продуктът се продава на пазара. За повече информация посетете сайта на производителя

Exit mobile version