Представяме ви този малък апартамент – мезонет на два етажа – в центъра на Мадрид. Неговата концепция е, че в рамките на 70 кв.м. можем да правим комплекс от дейности, като например да играем голф, да се къпем на открито, да се храним под звездите, да гледаме филм като в киното, да си направим пикник като в парка, да пием в коктейл бар по залез , както и много други дейности, докато всъщност се намираме в една сграда, в центъра на града.

 

малък-апартамент-10Този малък апартамент предлага: просторна трапезария, хол (докато има и други области за различни дейности, скрити зад кожена завеса), кухня в центъра, работно пространство, и гардероб. Банята е скрита зад семпло стълбище.

малък-апартамент-8

 

Това архитектурно решение за отвор в стената между жилищната площ и открития балкон е наистина интересно. За да се създаде усещане за хранене на открито, простата задача, която трябва да направите, е да преместите мебелите за сядане и хранене на открития балкон.

малък-апартамент-4

Освeн това, дизайнът на душ кабината, е така създаден, за да се уверите, че има едновременно закрит и открит душ. И цветът на златни малки плочки, използвани в кабината на душа, е наистина зашеметяващ. Окачените завеси са като екран, на който можете да прожектирате и гледате филми.

малък-апартамент-1

Горното ниво на този малък апартамент е стая на платформа. Площта се състои от спалня с открита тераса. Килимът, които прилича на трева, покрива подът в спалнята, както и този на терасата. Иновативна идея е инсталираната врата като свързващо устройство между стълбището и спалното помещение.

малък-апартамент-9

Когато е затворена, вратата се превръща в под – като по този начин се дава повече пространство на стаята. Има и вана, поставени в ъгъла на помещението.

малък-апартамент-6

От използането на подова настилка като истинска поляна, доста фантазии започват да пътуват в този малък апартамент: пикник в парка, голф у дома, и още много…

Проект: Oliver Hernaiz от OHLAB.

Източник: http://archinspire.org

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here