Днес разглеждаме пълно преобразяване на малък апартамент!
Понякога апартаментът ни може да изглежда още по-малък отколкото е. Това обикновено се дължи на лошо планиране или не добро разпределение на основното пространство. Този апартамент в град Тайпе, Тайван е с площ 48,5 кв.м. и е типичен пример за това. Първоначалното разпределение на пространството е доста неадекватно, много преградни стени, разделящи малката площ на тесни и потискащо малки стаи. Това е преобърнато с главата надолу, когато с проекта се захващат специалистите от A’Lentil Design.

Тотално разбиват първоначалният му пространствен план, който го кара да изглежда по-малък отколкото е. Втората спалня е новата всекидневна например. Както се досещате първото, което правят е да отворят интериорно пространството, отървавайки се от преградните стени. Премахването им се оказва ключово, тъй като идеята на дизайнерите е да освободят пространство за свободно придвижване на живущите, както и да направят прехода между отделните места в апартамента много по-плавен. Независимо от малките си размери, апартаментът е изключително просторен и пълен с естествена светлина. Всички стаи са преходни и без излишни прегради помежду им.

Едно от предимствата на премахването на стени е наличието на повече въздух и простор. Липсват коридори и излишни ъгли, които са трудни за декориране и обикновено са неизползваеми. Всичко е насочено към освобождаване на открита подова площ и максимална ефективност на наличното пространство. Дори пространството под вътрешното стълбище е килер, а то ви води до легло на втория етаж.

Дизайнерите извършват и много структурни промени, едната спалня се превръща във всекидневна, а кухнята и коридора са едно цяло помещение, където да се събира семейството. Наличните стени са или в бяло, или в друг светъл пастелен цвят, за да се запази усещането за простор и светлина.

Обзавеждането е семпло, мебелите са от естествени материали. Спалнята на втория етаж е много функционална, може да се превърне и в килер или стая за гости при необходимост. Основната спалня пък е качена на постамент, който е хитро място за складиране на дрехи и какво ли още не.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here