Вдъхновение от Мароко, Маракеш – ето кои са основните детайли за да постигнете марокански дизайн у дома.
Началото на нов сезон е перфектното извинение за освежителен ремонт у дома, а мароканският интериорен дизайн е прекрасен източник на вдъхновение за всеки градски апартамент, а защо не и за вила в провинцията.

Мароканският стил се фокусира върху геометрични мотиви и разнообразие от текстури, напомнящи за специфичната архитектура на страната. Не всеки от нас разполага с облицована с плочки стена, но пък лесно може да постигне подобен ефект с подходящия фигурален тапет или да подбере такъв тип тапицерия за мебелите си. Мотивите на тухли и плочки са в комбинация с приятни на допир материи и са просто нещо, което искате да имате в дома си. Не забравяйте, че в стаята ще са ви необходими поне два цвята със силно и категорично излъчване, тюркоазено синьо или скъпоценното пурпурно. Диванът ви трябва да е отрупан с меки възглавнички и покривала на слоеве.

Когато вкарвате мароканският стил в спалнята си препоръчваме да се спрете на по-спокойни цветови решения в небесно синьо или бледо сиво в комбинация с изобилие от естествени неутрални цветове. Най-лесният начин да получите добър геометричен акцент е да сложите такъв тип табла зад спалнята, като съвсем не е задължително да е отделен мебелен модул, просто залепете фигурален тапет, който ще е своеобразен фигурален борд.

Всевъзможни пластове завивки и копринени възглавнички са добре дошли, същото се отнася и за килимчетата. Когато се сетим за натоварените улици на Маракеш, си представяме тълпи от цветни хора, всевъзможни блещукащи светлини, пренесете спокойната страна на това очарование посредством свещи и автентични марокански фенери. Не е зле да помислите за ароматите в спалнята, нещо с аромат на подправки и канела, може би лавандула, би ви пренасяло в Мароко всеки път.

Голяма част от културното наследство на Мароко е характерната кухня. Именно поради тази причина, този стил е изключително подходящ за трапезарията ни.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here