Този проект на къща в Есекс е идеален пример за модерна жилищна архитектура, предлагаща иновативни идеи за такова разширено двуетажно пространство и съчетаваща безпроблемно интериорното и откритото пространство. Нека да разгледаме! Прозрачният приземен етаж е доминиран от големи стъклени панели, предлагащи ясна видимост отвътре навън към градината, като в същото време спалните на втория етаж гледат към зеления покрив.

къща

Завършен по най-висок стандарт и качество, този разширен проект предлага много повече, отколкото първоначалната ни представа. Смелото решение идва от разширението на двете остри части в горния етаж и абсолютно огледалната им форма – те са издигнати като две еднакви кули или зъбци на вила. Тяхната огледална форма предлага уникална симетрия и прави проекта дързък и уникален. За да подчертаят симетрията и огледалността, като същевременно дадат усещане за простор, архитектите и дизайнерите са използвали обширни стъклени панели като рамка особено за приземния етаж. Природата и светлината сякаш нахлуват в къщата още през стрехите и големите стъклени прозорци и люкове. Откритият и прохладен характер, широтата е поверена и на светлите палитри в интериора и най-вече на преобладаващото бяло.

къща

къща

 

Ненапразно вътрешното пространство е наречено „вътрешна градина“ – действително това е усещането, с цялата тази светлина, простор и с допускането сякаш без преграда на зеленината и природата вътре в самата къща. А плавният преход между закрито и открито пространство е направен много умело и елегантно, чрез използване на същия материал и еднакви плочки, за да изглежда границата почти незабележима. Друг акцент на тази разположена повече в ширина къща е мястото на избата за съхранението на отбрани бутилки вина. На горния етаж е добавена нова спалня, като основната е същевременно доста разширена и двете предлагат изглед към градината и зеленината, която е оформена на покрива. Това е и другата впечатляваща забележителност на къщата, като нейната просторност, симетрия и огледалност са подчертани и в зеленината на покрива.

къща

къща

Източник: www.homify.co.uk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here