Ако се нуждаете от повече място за съхранение, тогава погледнете ъглите на стаята и преценете дали не можете да използвате потенциала им. Обикновено ъглите остават празни, но това е чудесно място, където можете да сложите шкафове или други мебели. Днес ви представяме различни интересни идеи за ъглови рафтове. Разгледайте ги и се вдъхновете да направите дома си по-удобен и функционален.

Окачени рафтове

eclectic-home-office
Най-хубавото на окачените рафтове е, че те не се нуждаят от скоби да ги държат. Скобите заемат допълнително пространство, а това ни е нужно, особено ако искаме да сложим повече рафтове на стената. С окачените рафтове можете да постигнете модерен и изчистен дизайн.

il_570xN.554706395_mr8a

Кутиите тип рамка, също не се нуждаят от скоби и могат да бъдат закачени в ъгъла. На една от снимките можете да видите възможна конфигурация. Индустриалният интериор е много популярен напоследък. Хората използват тръби за да направят крака на масата или стола.

mogg_antologia_libreria_16

 

Нашето предложение е да използвате тръби вместо обикновени рафтове. Закачете ги на стената в ъгъла и резултатът ще е минималистичен интериор с индустриална нотка.

Ъглови рафтове
Друг вариант е да сложите рафтове закачени със скоби. В този случай, рафтовете ще са по-малко, защото ще изглежда много претрупано. Това е чудесен вариант, ако използвате ъгловия рафт за украса, а не за да подреждате вещите си на него.

Специално направени за ъгъл

china_cabinetBLOG-4372
Много лесен и простичък начин да добавите допълнително място за съхранение е да сложите шкаф изработен специално за ъглови пространства.

Вградени мебели

transitional-dining-room
Ако искате максимално да оползотворите пространството в ъгъла, тогава вградените шкафове са тъкмо за вас. Обикновено те се изработват по поръчка. Нашето предложение е да се възползвате максимално и те да са от земята до тавана. Така ще имате повече от достатъчно място за съхранение. Може една част от шкафа да използвате за тази цел, а друга за да сложите украса. Освен това, тъй като вграденият шкаф е по-голям от обикновени рафтове, той привлича внимание и е добре да пасва на останалата част от интериора.

Въртящи се рафтове(Lazy Susan Hack)

4.RotoDeepBinBake.A
Чудесно допълнение към вградения шкаф са въртящите се рафтове. Благодарение на тях ще имате достъп до всички неща без да се налага да ровите или протягате за да ги достигнете. Само завъртете рафта и вземете каквото ви трябва.

Направи си сам
Много артистичен начин да оползотворите ъгъла е да модифицирате стара врата. На една от снимките можете да видите пример как са добавени рафтове на стара врата и се е получила оригинална мебел-произведение на изкуството.
Или пък само да си направите рафтове, като използвате плоскости, дървени летви, греди или каквото друго сметнете за подход

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here