Този хангар е преобразен в пространство за живеене и е невероятно уютен и приветлив. Мястото по начало разполага с огромна обща площ и абсолютно отворен архитектурен план, големи прозорци, които стигат чак до пода, а натуралните тухлени стени му придават онова типично за стила непринудено усещане. От дизайнерска гледна точка, е важно да се подходи внимателно към подбора на мебели и интериорни решения, които да допълнят стила и духа на помещението във вече съществуващите му параметри. В този случай максимата „по-малко е повече“ важи с пълна сила, тук дизайнерът е избрал да не пречи на естественият чар на дома, а по-скоро да го подчертае.

В тази дизайнерска схема няма да откриете излишни елементи. Още повече имате възможност да използвате някои много евтини материали за мебелите. Неполираната маса за хранене от суров гранит е отличен пример, като говорим за материали и геометрия. Тя допълнена от двойка разнородни столове, чийто съседи пък са идентична двойка метални столове с олющена зелена боя, които несъмнено са били определени за изхвърляне, но спасени – тук живеят нов живот. Всички стени са оставени голи и запазени за единична експозиция от винтидж джанти, намираща се точно от дясната страна на стъклената стена на кухнята. Кухнята е затвотена в нещо като стъклен куб, осигуряващ пряка видимост към готвещия например. Стъклото е интересен материал за преграждане на пространства, защото ви позволява да запазите притока на естествена светлина към помещението отвъд преградата, вместо да го превърнете в тъмна катакомба.

Едно от умните и находчиви дизайнерски решения тук е огромната черна дъска, която заема почти цяла стена. Това е перфектно за творчески натури, тъй като те обичат да виждат идеите си материализирани и визуализират по-лесно, когато имат къде да рисуват. Също така би било идеално местенце за деца (и вечно младите по душа), сега ще имат възможност да драскат по стените без да си навлекат неприятности. 

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here