Ето какво е да живееш в малък апартамент с две котки!… Защото няма нищо по-неприятно от липсата на достатъчно пространство. Ние не сме създадени, за да съществуваме в малки пространства, пълни с много вещи и излишни предмети. Проблемът става още по-лош, когато имате котка, която е естествено пакостливо животно. Това е проблемът, пред който се изправя собственикът на този малък апартамент в центъра на Тайпе, където пространството е ограничено.

ST Design Studio трансформира малкото пространство в едно лъскаво, функционален таванско помещение. Това таванско помещение в момента е отворено и интегрирано пространство, което се грижи за начина на живот на собствениците му. Осигуряване на светлина и органична красота срещу един градски фон, като се зачитат навиците и дейността на двете котки.

За постигане на концепцията на дизайна, повечето от стените са били премахнати, за да се разшири линията на погледа, създавайки илюзията, че пространството е по-голямо, отколкото е в действителност. Оригиналните прозорците са оставени непокрити за да се позволи на градския пейзаж  да се включи в декора, а и на светлината  от улицата  да проникне в помещението.

Цветовата схема е много лека, позовавайки се на контрастни акценти. Рафтовете са гениален начин за съхранение на вещи и то по естетичен начин. Разнообразие от книги и колекционерски играчки декорация в стаята отразяват личността на собственика, превръщайки рафтовете на стената в акцент.

Преди ремонта, апартаментът е бил разделен на четири различни стаи, които правят и бвз това малкото пространство да изглежда още по-малко и ограничаващо движенията на двете котки.

Семплите черни шестоъгълни плочки на пода добавя цвят в банята, и контрастират приятно с белите стени. А висящите растения и дървените рафтове добавят органична топлина на това, което би било иначе студена и безлична стая.

След ремонта, това мини-таванско помещение разполага с общо две стаи. Жилището в момента е по-просторна и адаптивно към нуждите на собственика. Едно стилно и модерно в забързан свят жилищно пространство.

Източник

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here